15. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na tradiční italskou pizzu, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak připravit křupavou tenkou kůrku, lahodnou omáčku a bohatou vrstvu sýra. S námi si užijete skutečný kousek Itálie přímo u vás doma. Začněte vařit a překvapte své blízké dokonalým italským jídlem!
Suroviny
- 300 g pizzového těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- 100 g plátkové salámy
- 100 g cherry rajčat
- 100 g černých oliv
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Vložte pizzové těsto na plech a rozetřete rajčatovou omáčkou.
- Na omáčku rozložte plátky mozzarelly.
- Rajčata nakrájejte na poloviny a cibuli na tenké kroužky.
- Oloupané stroužky česneku rozemelte nebo nakrájejte na jemné plátky.
- Sůl, pepř a oregano smíchejte s olivovým olejem a potřete těsto touto směsí.
- Přidejte salámu, cherry rajčata, černé olivy, cibuli a česnek.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 15-20 minut, nebo dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
- Hotovou pizzu nechte trochu vychladnout a nakrájejte na porce.
- Servírujte a vychutnávejte si tradiční italskou pizzu!