15. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Křupavý bramborový salát je osvěžující a chutný pokrm, který zaujme svou jedinečnou kombinací křupavosti a sladkosti. Tento recept využívá čerstvých brambor, které jsou pečené do křupava a poté smíchány s křupavým slaninovým kouskem, jemnou cibulí a šťavnatými kousky zelených jablek. Salát je oživený svěžími bylinkami a dochucený příjemnou vinaigrettou, díky níž získává naprostou dokonalost. Tento křupavý bramborový salát je ideální jako příloha k masu, ale může být také samostatným lehkým jídlem, které potěší všechny chuťové buňky. Připravte si tento salát a okouzlte svou rodinu a přátele jedinečnou kombinací chutí a textury.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 kyselé okurky
- 200 g kysaného zelí
- 150 g majonézy
- 2 lžičky hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na menší kostky a dáme do mísy.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Přidáme k bramborům.
- Okurky nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy.
- Zelí jemně nastrouháme a také přidáme do mísy.
- V misce smícháme majonézu, hořčici, sůl a pepř. Touto směsí zalijeme připravené suroviny.
- Vše důkladně promícháme, aby se suroviny dobře spojily a podáváme.