15. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodný a jednoduchý kuřecí kebab s bazalkou? Tento recept vás určitě potěší! Chuťově vyvážené kousky kuřecího masa jsou jemně marinovány v aromatických bylinkách, včetně svěží bazalky. Pochutnat si můžete v kombinaci s oblíbeným pita chlebem nebo si je prostě vychutnat samotné. Nechte se inspirovat tímto skvělým receptem a připravte si doma váš vlastní kuřecí kebab s bazalkou!
Suroviny
- 600 g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kminu
- 2 lžičky papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 6 plátků pita chleba
- čerstvá zelenina podle chuti (rajčata, okurky, cibule)
- houbová omáčka nebo jogurtová omáčka
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme olivový olej, kmin, papriku, česnek, bazalku, sůl a pepř, dokud nedostaneme hladkou pastu.
- Kuřecí maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády. Necháme maso odležet v marinádě minimálně 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
- Před přípravou kebabů si předehřejeme gril nebo připravíme grilovací pánev na střední teplotu.
- Maso nabodneme na dřevěné špejle a grilujeme z obou stran asi 4-5 minut, nebo dokud není maso uvnitř zcela propečené a zlatavé.
- V pita chlebu uděláme malý řez a naplníme ho grilovaným kuřecím masem, čerstvou zeleninou a omáčkou. Chlebíky můžeme zabalit do papíru a servírovat.
- Kuřecí kebaby s bazalkou můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo s přílohou jako jsou hranolky, bramborový salát nebo zeleninová rýže. Dobrou chuť!