15. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské bifteky
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si doma připravit skvělou argentinskou specialitu? Vyzkoušejte náš recept na argentinské bifteky! Překvapte své chuťové buňky výraznou a bohatou chutí tohoto lahodného jídla. S kvalitním hovězím masem a správným grilováním vytvoříte ten správný argentinský zážitek. Sledujte naše jednoduché kroky a přeneste se na chvíli na argentinské pláně. Navíc, tento recept je neodolatelný i pro milovníky steaků po celém světě.

Suroviny

  • 600 g hovězího bifteku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Biftek nechejte před přípravou zhruba 30 minut zchladnout na pokojovou teplotu.
  2. V misce smíchejte olivový olej, rozmačkaný česnek, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  3. Biftek potřete připravenou směsí z obou stran a nechte marinovat zhruba 15 minut.
  4. Rozpálenou grilovací pánvičku nebo gril předehřejte na vysokou teplotu.
  5. Biftek na předehřátou pánvičku položte a opékejte 2-3 minuty na každou stranu pro středně propečený steak.
  6. Po upečení nechte maso odpočinout přikryté fólií zhruba 5 minut.
  7. Nakrájejte biftek na tenké plátky podél vláken a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *