15. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečené kuřecí stehno s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuřecí stehno s bylinkovou omáčkou ​je lahodný recept, který spojuje křupavou‍ kůrku ⁣a šťavnaté maso s bohatou a aromatickou​ omáčkou. Tento chutný pokrm je ideální⁢ pro všechny milovníky kuřecího​ masa, kteří ⁢si rádi pochutnají na jednoduchých, ale zároveň lahodných receptech.⁤ Bylinková omáčka, která je připravena z čerstvých bylinek, dodává kuřecímu stehnu ⁢intenzivní⁢ chuť a příjemnou vůni. Pokud hledáte jednoduchý a výživný recept na kuřecí⁣ stehno, pak je​ tento ‍recept určený právě pro vás. Vydejte se na kulinářskou cestu a vyzkoušejte pečené kuřecí stehno s bylinkovou ⁤omáčkou ještě dnes!

Suroviny:

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 ⁤lžíce rozmarýnu
  • 1 ‌lžíce tymiánu
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 100⁢ ml smetany ke šlehání

Postup:

  1. Stehna omyjeme a osušíme kuchyňským papírem. Nasolíme a opepříme z obou stran.
  2. V hlubší pánvi zahřejeme olivový olej a‌ orestujeme na‍ něm kuřecí stehna ‌z obou ⁢stran, dokud​ nezezlátnou.
  3. Cibuli a česnek oloupeme ⁢a nakrájíme na ⁤drobné⁢ kostičky. Přidáme⁢ do pánve k upečeným stehnům a opékáme ​2-3 minuty, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme kuřecí vývar, rozmarýn a tymián. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme na​ mírném ohni přibližně 25-30 minut, dokud ⁣kuřecí maso není měkké a propečené.
  5. Během vaření maso občas obrátíme.
  6. V menší misce smícháme hladkou mouku se smetanou,⁤ dokud nevznikne hladká omáčka bez hrudek.
  7. Po uvaření kuřecího masa, vyjmeme ho z‍ pánve a přendáme na talíř, abychom ​ho udrželi​ teplé.
  8. Omáčku přelijeme přes cedník a vrátíme‌ zpět do pánve. Přivedeme k⁤ varu a ⁢vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  9. Omáčku přelijeme přes upečená⁣ kuřecí stehna ‌a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *