14. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte argentinské empanadas, lahodné pokrmy plné chuti a tradice. Tato autentická argentinská specialita přináší dokonalou kombinaci nadýchaného těsta a lahodně náplně, kterou si můžete připravit podle svých oblíbených ingrediencí. Nechte se unést do argentinského kulinářského světa a vytvořte si vlastní empanadas argentinského stylu díky našemu jednoduchému receptu.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g vepřového masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 vejce
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na připravené pracovní ploše smíchejte mouku s trochou soli. Udělejte důlek uprostřed a do něj nalijte trochu vody. Postupně přimíchejte víc vody a hněťte těsto, dokud se všechny suroviny spojí.
- Když máte hladké těsto, nechejte ho odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.
- Mezitím nakrájejte vepřové maso na malé kousky. Cibuli a papriku nakrájejte na drobné kostky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a papriku. Přidejte vepřové maso, sladkou papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Smažte, dokud maso nezezlátne.
- Ve velké míse smíchejte obsah pánve s orestovanými surovinami se špetkou soli a pepře. Chcete-li mít empanadas pikantnější, můžete přidat chilli papričky.
- Těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek vyválejte na kolečko. Do středu každého kruhu dejte lžíci náplně. Skrčte těsto na polovinu a pevně zalepte kraje. Můžete kraje zkroutit nebo je přimáčknout vidličkou. Opakujte proces pro všechny empanadas.
- Předehřejte troubu na 200°C. Položte empanadas na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem pro zlatavý lesk.
- Vložte plech s empanadas do trouby a pečte asi 20 minut, dokud těsto nedostane zlatavou barvu.
- Můžete je podávat samotné nebo s různými omáčkami.