14. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas argentinského stylu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte argentinské empanadas, lahodné pokrmy plné chuti a tradice. Tato autentická argentinská specialita přináší dokonalou kombinaci nadýchaného těsta a lahodně náplně, kterou si můžete připravit podle svých oblíbených ingrediencí. Nechte se unést do argentinského kulinářského světa a vytvořte si vlastní empanadas argentinského stylu díky našemu jednoduchému receptu.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 vejce
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na připravené pracovní ploše smíchejte mouku s trochou soli. Udělejte důlek uprostřed a do něj nalijte trochu vody. Postupně přimíchejte víc vody a hněťte těsto, dokud se všechny suroviny spojí.
  2. Když máte hladké těsto, nechejte ho odpočinout přikryté utěrkou po dobu 30 minut.
  3. Mezitím nakrájejte vepřové maso na malé kousky. Cibuli a papriku nakrájejte na drobné kostky.
  4. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a papriku. Přidejte vepřové maso, sladkou papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Smažte, dokud maso nezezlátne.
  5. Ve velké míse smíchejte obsah pánve s orestovanými surovinami se špetkou soli a pepře. Chcete-li mít empanadas pikantnější, můžete přidat chilli papričky.
  6. Těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek vyválejte na kolečko. Do středu každého kruhu dejte lžíci náplně. Skrčte těsto na polovinu a pevně zalepte kraje. Můžete kraje zkroutit nebo je přimáčknout vidličkou. Opakujte proces pro všechny empanadas.
  7. Předehřejte troubu na 200°C. Položte empanadas na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem pro zlatavý lesk.
  8. Vložte plech s empanadas do trouby a pečte asi 20 minut, dokud těsto nedostane zlatavou barvu.
  9. Můžete je podávat samotné nebo s různými omáčkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *