14. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Smazánek dlouhý oy moravsky
zdroj: Recepty 24/7

Tento ‍recept na tradiční moravský smazánek dlouhý je požehnáním pro ⁣chuťové pohárky každého milovníka domácí kuchyně. Vychutnejte si ten ​neodolatelný křupavý zážitek s klasickými ​moravskými příchutěmi. Sledujte náš ⁢jednoduchý postup a připravte si tuto ‍lahodnou pochoutku snů. Navrácení chuťových ⁣pohárků ‌z dětství nikdy nebylo snazší⁢ než s tímto receptem‌ na smazánek dlouhý „oy moravsky“.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 2⁣ vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 ⁣lžička soli
  • olej na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte mouku s vejci.
  2. Přilijte mléko a přidejte lžičku soli.
  3. Šleháním metličkou nebo mixérem vytvořte hladké ⁣těsto.
  4. Přikryjte a nechte odpočinout 30 minut.
  5. Na pánvi rozehřejte olej.
  6. Do těsta namočte​ kousky masa, zeleniny nebo sýra.
  7. Použijte naběračku‌ na⁤ smažení tvarohového karbanátku ve velikosti ⁢50⁣ dkg.
  8. Opékejte na obou stranách do zlatova.
  9. Hotové smažence nechte okapat na papírovém ubrousku a ⁢podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *