14. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naše koriandrový karfiol s cizrny je lahodný recept plný exotických chutí a zdravých přísad. Tento jednoduchý veganský pokrm je plný bílkovin, vlákniny a antioxidantů. Kombinace koriandru, karfiolu a cizrny vytváří výbornou chuťovou harmonii. Připravte si tento rychlý a zdravý pokrm a dopřejte si zároveň výhody pestrobarevného jídelníčku.
Suroviny
- 1 malý karfiol
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Karfiol rozdělte na růžičky, očistěte ho a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Do hlubšího pekáčku nebo zapékací mísy dejte karfiol, cizrnu, olivový olej, prolisovaný česnek, koriandr, kmín, kurkumu, sladkou papriku, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Všechny suroviny důkladně promíchejte.
- Pekáč zakryjte a dejte do předehřáté trouby péct po dobu 30-40 minut, dokud karfiol není měkký.
- Při podávání můžete karfiol posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou.