14. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Koriandrový karfiol s cizrny
zdroj: Recepty 24/7

Naše koriandrový karfiol s cizrny je lahodný recept plný exotických chutí a zdravých přísad. Tento jednoduchý veganský pokrm je plný bílkovin, vlákniny a antioxidantů. Kombinace koriandru, karfiolu a cizrny vytváří výbornou chuťovou harmonii. Připravte si tento rychlý a zdravý pokrm a dopřejte si zároveň výhody pestrobarevného jídelníčku.

Suroviny

  • 1 malý karfiol
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Karfiol rozdělte na růžičky, očistěte ho a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  4. Do hlubšího pekáčku nebo zapékací mísy dejte karfiol, cizrnu, olivový olej, prolisovaný česnek, koriandr, kmín, kurkumu, sladkou papriku, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  5. Všechny suroviny důkladně promíchejte.
  6. Pekáč zakryjte a dejte do předehřáté trouby péct po dobu 30-40 minut, dokud karfiol není měkký.
  7. Při podávání můžete karfiol posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *