14. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Jihoamerická rýžová patka
zdroj: Recepty 24/7

Jihoamerická rýžová patka je chutný a lehký přírůstek k vašemu jídelníčku. Tento autentický recept kombinuje regionální chuťové profily s jednoduchostí přípravy. Vzdušná rýže, smíchaná s pikantními paprikami a dochucená lahodnou koriandrovou omáčkou, vám nabídne výlet do exotických chutí Jižní Ameriky. Vychutnejte si tento jedinečný pokrm plný arómat a užívejte si originální chuť v pohodlí vašeho domova. Buďte kreativní a přidávejte další suroviny podle vašeho gusta, abyste vytvořili rýžovou patku přesně pro vás. S tímto jednoduchým receptem se stanete mágem kuchyně a vyzkoušíte si lahůdky Jižní Ameriky ve svém vlastním domově.

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika (červená nebo žlutá)
  • 300 g kuřecího masa (na kousky)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, aby se odstranila přebytečná škrob. Poté rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Papriku zbavte semínek a pokrájejte na tenká proužky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova.
  4. Přidejte česnek a pokračujte v pečení ještě asi 1 minutu.
  5. Přidejte maso, kari koření, mletý kmín, mletou papriku a sůl. Vše promíchejte a pečte, dokud maso není zezlátlé.
  6. Přidejte papriku a smažte až 3 minuty, aby změkla, ale stále zůstala křupavá.
  7. Přidejte uvařenou rýži a promíchejte, dokud jsou suroviny dobře spojeny.
  8. Hotovou patku podávejte posypanou čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *