14. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchý recept na italské těstoviny, kterým oslníte své chuťové buňky! Nechte se unést vůní čerstvé bazalky a lahodnými rajčaty, která se snoubí s al dente uvařenými špagetami. Tento rychlý a chutný recept je ideální pro lidi, kteří mají málo času, ale nechtějí se vzdát vynikajícího jídla. Připravte si tento italský klasik a okusíte pravou gastronomickou slast!
Jednoduché italské těstoviny
Suroviny
- 250g těstovin (např. špagety nebo penne)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 400g rajčatového základu nebo loupaných rajčat
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- strouhaný parmazán na dochucení (volitelné)
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny dle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- V menším hrnci ohřejte olivový olej a přidejte česnek a cibuli. Smažte je na středním ohni, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
- Přidejte rajčatový základ nebo loupaná rajčata. Přidejte bazalku, oregano, sůl a pepř. Vařte na středním ohni asi 10 minut, aby se chutě propojily.
- Odstavte omáčku z ohně a přidejte uvařené těstoviny. Důkladně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila na těstovinách.
- Pokud chcete, můžete přidat strouhaný parmazán, aby se omáčka ještě více obohatila.
- Servírujte teplé a případně posypte parmazánem na ozdobu.