14. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Jednoduché italské těstoviny
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý recept na italské těstoviny, kterým oslníte své chuťové buňky! Nechte se unést vůní čerstvé bazalky a lahodnými rajčaty, která se snoubí s al dente uvařenými špagetami. Tento rychlý a chutný recept je ideální pro lidi, kteří mají málo času, ale nechtějí se vzdát vynikajícího jídla. Připravte si tento italský klasik a okusíte pravou gastronomickou slast!

Jednoduché italské těstoviny

Suroviny

  • 250g těstovin (např. špagety nebo penne)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 400g rajčatového základu nebo loupaných rajčat
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhaný parmazán na dochucení (volitelné)

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny dle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. V menším hrnci ohřejte olivový olej a přidejte česnek a cibuli. Smažte je na středním ohni, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
  3. Přidejte rajčatový základ nebo loupaná rajčata. Přidejte bazalku, oregano, sůl a pepř. Vařte na středním ohni asi 10 minut, aby se chutě propojily.
  4. Odstavte omáčku z ohně a přidejte uvařené těstoviny. Důkladně promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila na těstovinách.
  5. Pokud chcete, můžete přidat strouhaný parmazán, aby se omáčka ještě více obohatila.
  6. Servírujte teplé a případně posypte parmazánem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *