14. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš s fazolovými klobásami
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s fazolovými klobásami je chutný a sycený pokrm plný výrazných chutí. Tento recept přináší kombinaci aromatických hub a slaných klobás, které spolu vytvářejí dokonalou harmonii. Houbový guláš je bohatý na vlákninu a bílkoviny díky přítomnosti fazolí a klobás. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, takže se hodí i pro rychlou večeři nebo oběd. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké vynikajícím gulášem, který si budou jistě oblíbit.

Suroviny

  • 500 g hub (například žampiónů nebo směs hub)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g fazolových klobás
  • sojová omáčka
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme pokrájené houby a začneme je dusit do měkka.
  3. Přidáme papriku, kmín a koriandr a krátce orestujeme.
  4. Přilijeme vývar, přidáme fazolové klobásy a necháme vařit asi 10 minut.
  5. Přidáme sojovou omáčku, osolíme a opepříme podle chuti a necháme provařit dalších pár minut.
  6. Guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *