14. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganská bramborová polévka se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Veganská bramborová polévka se špenátem je lahodný a zdravý recept pro vegetariány i vegany. Kombinace čerstvých brambor, špenátu a aromatických bylinek vytváří chutnou a vydatnou polévku, která vás zahřeje a nabízí množství živin. Tato polévka je také bohatá na vitamín C, draslík a vlákninu. Snadno se připravuje a může být hlavním chodem nebo předkrmem. Zažijte chuťovou explozi s veganskou bramborovou polévkou se špenátem!

Suroviny

  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 200 g čerstvého špenátu, nakrájeného na nudličky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 l vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře

Postup

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli. Vařte, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte česnek a brambory. Vařte asi 5 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  3. Přidejte zeleninový vývar a vodu. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud brambory úplně nezměknou.
  4. Použijte mixér nebo tyčový mixér k rozmačkání brambor a vytvoření hladké konzistence polévky.
  5. Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut.
  6. Přisolte a opepřete podle chuti.
  7. Servírujte horké a ozdobte čerstvým špenátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *