14. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Veganská bramborová polévka se špenátem je lahodný a zdravý recept pro vegetariány i vegany. Kombinace čerstvých brambor, špenátu a aromatických bylinek vytváří chutnou a vydatnou polévku, která vás zahřeje a nabízí množství živin. Tato polévka je také bohatá na vitamín C, draslík a vlákninu. Snadno se připravuje a může být hlavním chodem nebo předkrmem. Zažijte chuťovou explozi s veganskou bramborovou polévkou se špenátem!
Suroviny
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 200 g čerstvého špenátu, nakrájeného na nudličky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
Postup
- V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte cibuli. Vařte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte česnek a brambory. Vařte asi 5 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Přidejte zeleninový vývar a vodu. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud brambory úplně nezměknou.
- Použijte mixér nebo tyčový mixér k rozmačkání brambor a vytvoření hladké konzistence polévky.
- Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut.
- Přisolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte horké a ozdobte čerstvým špenátem.