14. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Jáhlový salát se sýrem Roquefort je výjimečným receptem, který kombinuje zdravou náhradu pšeničného salátu s výraznou chutí lahodného sýru Roquefort. S jemnou a mírně oříškovou chutí jáhlových zrnek, osvěžujícími zeleninovými přísadami a krémovejším doplňkem sýru Roquefort bude tento salát rozhodně oslnivým požitkem pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý, avšak elegantní salát a dopřejte si výjimečné gastronomické zážitky plné chuti a výživy.
Suroviny:
- 200 g jáhel
- 100 g sýru Roquefort
- 50 g vlašských ořechů
- 1 červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamikového octa
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve uvařte jáhly podle návodu na obalu, nechte je vychladnout.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a ořechy rozemelte na hrubší kousky.
- V míse smíchejte jáhly, cibuli, ořechy a rozdrobený sýr Roquefort.
- Přidejte olivový olej a balsamikový ocet, promíchejte.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Salát nechte v lednici odležet alespoň hodinu před podáváním, aby se chutě propojily.