14. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Jáhlový salát se sýrem Roquefort
zdroj: Recepty 24/7

Jáhlový salát se sýrem Roquefort je výjimečným receptem, který kombinuje zdravou náhradu pšeničného salátu s výraznou chutí lahodného sýru Roquefort. S jemnou a mírně oříškovou chutí jáhlových zrnek, osvěžujícími zeleninovými přísadami a krémovejším doplňkem sýru Roquefort bude tento salát rozhodně oslnivým požitkem pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý, avšak elegantní salát a dopřejte si výjimečné gastronomické zážitky plné chuti a výživy.

Suroviny:

  • 200 g jáhel
  • 100 g sýru Roquefort
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve uvařte jáhly podle návodu na obalu, nechte je vychladnout.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a ořechy rozemelte na hrubší kousky.
  3. V míse smíchejte jáhly, cibuli, ořechy a rozdrobený sýr Roquefort.
  4. Přidejte olivový olej a balsamikový ocet, promíchejte.
  5. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  6. Salát nechte v lednici odležet alespoň hodinu před podáváním, aby se chutě propojily.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *