14. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Jídlo z indonéské kuchyně: Sate ayam (kuřecí špízy)
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné jídlo z indonéské kuchyně: Sate ayam, což jsou kuřecí špízy. Sate ayam je tradiční indonéské jídlo, které je oblíbené po celém světě pro svou aromatickou a pikantní chuť. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tyto chutné špízy doma. Užijte si exotickou chuť Indonésie přímo ve vaší kuchyni!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hoisinové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm kousky zázvoru (nasekané)
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na přípravu marinády smíchejte sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, kečup, rybí omáčku, třtinový cukr, česnek, zázvor, šťávu z limetky, sůl a pepř v mísi.
  2. Nakrájejte kuřecí maso na kostky a vložte ho do mísy s marinádou. Nechte maso marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v chladničce.
  3. Namáčkněte kuřecí maso na dřevěné špízy a zbylou marinádu si nechte stranou.
  4. Na grilu či pánvi rozpálte olej a opékejte špízy z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
  5. Před podáváním opečené špízy potřete zbylou marinádou a můžete je ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Tento recept na sate ayam je skvělým příkladem lahodného jídla z indonéské kuchyně. Vychutnejte si kuřecí špízy plné výrazných chutí a vůní!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *