14. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Baklažánové rolky s humusem: Lahodná a zdravá veganská pochoutka, která potěší vaše chuťové buňky. Plátky baklažánu jsou pečlivě vyrolovány a naplněny lahodným a krémovým humusem, který dodá jídlu bohatou texturu. Tato jednoduchá a chutná předkrmová možnost je ideální pro vegetariány, vegany, nebo pro ty, kteří si jenom rádi dopřejí zdravou alternativu. Užijte si chuť slunce Středomoří!
Suroviny
- 2 střední baklažány
- 200 g humusu
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky sušeného oregana
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
- Baklažány oloupeme a nakrájíme na podélné plátky o tloušťce asi 0,5 cm.
- Plátky baklažánu položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pokapeme olivovým olejem a posypeme solí, pepřem, paprikou a oreganem.
- Vložíme plech s baklažánovými plátky do trouby a pečeme asi 15 minut, dokud nejsou měkké.
- Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Celou plochu každého plátku baklažánu potřeme humusem.
- Plátky baklažánu opatrně srolujeme do podoby rolky.
- Podáváme jako předkrm nebo svačinu.