13. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí exotického kořenění v tomto lahodném receptu na kořeněného beránka s rýží. Kombinace kvalitního masa, aromatických bylinek a koření přináší dohromady neodolatelnou chuťovou symfonii. Naučte se, jak jednoduše připravit toto bohaté jídlo a potěšte své blízké skvělou večeří plnou chuťových kontrastů.
Suroviny
- 500 g beránka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíčka mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- špetka mletého hřebíčku
- 400 g rajčat z konzervy
- 200 ml vývaru
- 200 g rýže
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na kostičky nakrájené beránka.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletou skořici, mletý kardamom a mletý hřebíček. Dobře promíchejte.
- Přidejte rajčata z konzervy a vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 45 minut, dokud se beránek nezměkne.
- Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
- Hotový beránek podávejte s uvařenou rýží a posypte petrželkou nebo koriandrem.