13. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný beránek s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí exotického kořenění v tomto lahodném receptu na kořeněného beránka s rýží. Kombinace kvalitního masa, aromatických bylinek a koření přináší dohromady neodolatelnou chuťovou symfonii. Naučte se, jak jednoduše připravit toto bohaté jídlo a potěšte své blízké skvělou večeří plnou chuťových kontrastů.

Suroviny

  • 500 g beránka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíčka mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • špetka mletého hřebíčku
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 200 ml vývaru
  • 200 g rýže
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na kostičky nakrájené beránka.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletou skořici, mletý kardamom a mletý hřebíček. Dobře promíchejte.
  4. Přidejte rajčata z konzervy a vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 45 minut, dokud se beránek nezměkne.
  5. Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu.
  6. Hotový beránek podávejte s uvařenou rýží a posypte petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *