13. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannelloni se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na Cannelloni se špenátem? Naše chutné a zdravé jídlo plné živin a lahodných chutí určitě uspokojí vaše chuťové buňky. Tento recept vás bude překvapovat svým jednoduchým přípravou, protože existuje mnoho způsobů, jak tyto lahodné trubičky naplnit. Vyberte si kvalitní špenátové listy, kombinujte je s ricottou a parmazánem a naplňte je dovolem maso nebo zeleninou. Vše uzavřete ve slzovitých těstovinách a zalijte je bohatou rajčatovou omáčkou. Tento recept na Cannelloni se špenátem nejenže potěší vaše chuťové buňky, ale také poskytne zdravou dávku vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 250 g sušených cannelloni těstovin
  • 500 g mraženého špenátu
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 250 g ricotty
  • 100 g krému na vaření
  • 100 g parmezánu, nastrouhaného
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a špenát a vařte, dokud se špenát nesrazí. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.
  2. V míse smíchejte ricottu, krém na vaření a polovinu parmezánu. Přidejte oregano, muškátový oříšek, sůl a pepř dle chuti. Přidejte míchanou špenátovou směs a důkladně promíchejte.
  3. Do pekáčku rozetřete trochu rajčatové omáčky. Naplňte cannelloni těstovinami a pokládejte je vedle sebe do pekáčku.
  4. Na naplněné těstoviny přidejte zbytek rajčatové omáčky a posypte parmezánem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou cannelloni měkké a vnitřek je prohřátý.
  6. Podávejte teplé a ozdobte čerstvým bazalkovým lístkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *