13. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený kachní piroh
zdroj: Recepty 24/7

Pečený kachní piroh je lahodný a křehký pokrm, který oslní každého ‌milovníka⁤ kachního masa. Tento recept kombinuje chutnou a šťavnatou‌ kachnu s bohatou nádivkou, zabalenu v lahodném⁤ a křehkém těstě. S několika jednoduchými ⁤kroky a kvalitními ingrediencemi můžete vytvořit dokonalý pečený kachní piroh pro váš rodinný stůl nebo speciální ⁢příležitosti. Dopřejte⁢ si chuťovou explozi s tímto ⁣vynikajícím ​receptem na pečený kachní ​piroh a ohromte své hosty skvělou kombinací přísad a jemného pečení.

Suroviny

  • 400 ⁢g kachního masa
  • 300 g ‌listového těsta
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme ⁣na drobné kostičky ‌a⁤ společně s prolisovanými stroužky česneku orestujeme ⁤na oleji.
  2. Přidáme kachní maso nakrájené na menší ​kousky a opékáme, dokud nezezlátnou.
  3. Zalijeme vývarem a⁣ necháme dusit⁤ asi 30 minut, dokud maso nezměkne. Během vaření přidáme hořčici, med, sůl a ‌pepř.
  4. Pečící troubu předehřejeme na ‌180 °C.
  5. Vykrojíme⁣ těsto na‌ menší ⁤kolečka, která naplníme připravenou kachní směsí.
  6. Kolečka těsta spojíme a důkladně uzavřeme okraje.
  7. Pirohy přeneseme na plech vyložený pečicím‍ papírem ⁤a‌ pečeme přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.
  8. Servírujeme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *