13. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte osvěžující a zdravý recept? Vyzkoušejte naší lahodnou alternativu klasického závitu – svěží zeleninový závit. Tento rychlý a snadný recept je plný čerstvé zeleniny, která vám dodá potřebné vitamíny a minerály. Navíc se jedná o skvělou možnost, jak využít sezónní zeleninu. Připravte si tento osvěžující pokrm a vychutnejte si jeho bohatou chuť a výživné vlastnosti.
Svěží zeleninový závit
Suroviny
- 200 g zelených fazolek
- 1 cuketa
- 1 paprika (libovolné barvy)
- 1 mrkev
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve omyjte a očistěte všechnu zeleninu.
- Fazolek odstraňte vnější vlákna a rozkrojte je na menší kousky.
- Cuketu nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte na nudličky.
- Papriku nakrájejte na proužky nebo kostičky.
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo nudličky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Do hluboké pánve nebo wok pánve zahřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte fazolky a smažte je 2-3 minuty, aby zůstaly křupavé.
- Přidejte cuketu, papriku a mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křupavá.
- Slijte šťávu z jednoho citronu a zakapejte ji přes zeleninu.
- Ochutnejte zeleninu solí a pepřem a promíchejte.
- Podávejte teplý zeleninový závit jako hlavní chod nebo přílohu.