13. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Mušle v bílém víně: Originální český recept plný chuti a vůně moře. Uvař si tento luxusní pokrm s kvalitními mušlemi, šalotkou, česnekem a bylinkami, zalité lahodným bílým vínem. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro milovníky mořských plodů, kteří si chtějí dopřát něco speciálního. Vyzkoušejte tento skvělý pokrm ještě dnes a překvapte své blízké dokonalou kombinací chutí a vůní.
Suroviny
- 1 kg mušlí
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 1/2 lahve bílého vína
- 1/2 citronu (šťáva)
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Důkladně omyjte mušle pod tekoucí vodou a vyhoďte ty, které jsou již otevřené.
- Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a cibuli. Smažte dozlatova.
- Přilijte bílé víno a nechte zhruba 5 minut povařit.
- Přidejte mušle, šťávu z citronu a posolte a opepřete podle chuti.
- Zakryjte pokličkou a vařte přibližně 5-7 minut, dokud se mušle úplně neotevřou.
- Hotové mušle podávejte s omáčkou a ozdobte čerstvým petrželem.