13. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Mušle v bílém víně
zdroj: Recepty 24/7

Mušle v bílém víně: Originální český recept plný chuti a vůně moře. Uvař si tento luxusní pokrm s kvalitními mušlemi, šalotkou, česnekem a bylinkami, zalité lahodným bílým vínem. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro milovníky mořských plodů, kteří si chtějí dopřát něco speciálního. Vyzkoušejte tento skvělý pokrm ještě dnes a překvapte své blízké dokonalou kombinací chutí a vůní.

Suroviny

  • 1 kg mušlí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1/2 lahve bílého vína
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Důkladně omyjte mušle pod tekoucí vodou a vyhoďte ty, které jsou již otevřené.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a cibuli. Smažte dozlatova.
  3. Přilijte bílé víno a nechte zhruba 5 minut povařit.
  4. Přidejte mušle, šťávu z citronu a posolte a opepřete podle chuti.
  5. Zakryjte pokličkou a vařte přibližně 5-7 minut, dokud se mušle úplně neotevřou.
  6. Hotové mušle podávejte s omáčkou a ozdobte čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *