13. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Kurma kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Kurma kari s kuřecím masem je lahodný indický recept plný aromatických koření a chutných ingrediencí. Tato horská jídlo nabízí bohatou kombinaci kuřecího masa, kari koření a smetany, což vytváří jedinečnou chuťovou explozi. Připravte si tento tradiční recept a vaše chuťové pohárky budou nadšením pro tento exotický pokrm.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • čerstvá koriandr na ozdobu (nepovinné)

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Rajčata, papriku a čerstvý koriandr nakrájejte na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte nakrájené kuřecí maso a sypká kari koření. Smažte, dokud maso nezměkne a nezbělá.
  6. Přidejte nakrájená rajčata, papriku, kurkumu, mletý koriandr, kmín, červený pepř, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
  7. Smažte asi 5 minut, než se zelenina okraje trochu změkne.
  8. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso je měkké.
  9. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  10. Pokud máte rádi silnější chuť, můžete přidat ještě další kari koření nebo červený pepř.
  11. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan. Ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *