13. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte tradiční korejský recept? Vyzkoušejte bibimbap, lahodnou směs rýže s grilovaným masem a zeleninou. Tento pokrm je plný chutí a barev, a je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně. Dopřejte si ten správný mix křupavého masa a čerstvé zeleniny, který vám rozhodně zlepší náladu. Následujte návod krok za krokem a připravte si tento pochoutkový pokrm ve své vlastní kuchyni.
Suroviny
- 300 g rýže
- 200 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 200 g různých zelenin (mrkev, cuketa, hrášek, paprika)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
- kimčchi (tradiční korejský kvašený zeleninový pokrm) podle chuti
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu
- Na pánvi si orestujte na menší kousky nakrájené maso s jemně posekanou cibulí a rozmačkanými stroužky česneku
- Přidejte nakrájenou zeleninu a osmažte do měkkosti
- Zvlášť si opečte dvě volská oka (nechte žloutek tekutý)
- V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr, dokud se cukr nerozpustí
- Hotovou rýži smíchejte se směsí omáčky a ustíjejte do mísy nebo talíře
- Na vrch rýže položte grilované maso se zeleninou
- Na okraje rýže umístěte opečená volská oka
- Přidejte podle chuti kimčchi
- Podávejte teplé a promíchejte před jídlem