13. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap: Tradiční korejské směs rýže s grilovaným masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte tradiční korejský recept? Vyzkoušejte bibimbap, lahodnou směs rýže s grilovaným masem a zeleninou. Tento pokrm je plný chutí a barev, a je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně. Dopřejte si ten správný mix křupavého masa a čerstvé zeleniny, který vám rozhodně zlepší náladu. Následujte návod krok za krokem a připravte si tento pochoutkový pokrm ve své vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 300 g rýže
  • 200 g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 200 g různých zelenin (mrkev, cuketa, hrášek, paprika)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • kimčchi (tradiční korejský kvašený zeleninový pokrm) podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu
  2. Na pánvi si orestujte na menší kousky nakrájené maso s jemně posekanou cibulí a rozmačkanými stroužky česneku
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu a osmažte do měkkosti
  4. Zvlášť si opečte dvě volská oka (nechte žloutek tekutý)
  5. V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr, dokud se cukr nerozpustí
  6. Hotovou rýži smíchejte se směsí omáčky a ustíjejte do mísy nebo talíře
  7. Na vrch rýže položte grilované maso se zeleninou
  8. Na okraje rýže umístěte opečená volská oka
  9. Přidejte podle chuti kimčchi
  10. Podávejte teplé a promíchejte před jídlem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *