13. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jelito s chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na „Jelito s chřestem“ je dokonalou kombinací jemně uzeného jelita a čerstvého chřestu. Každé sousto je plné chutí a vůní, které se skvěle doplňují. Recept je snadno připravitelný a bude zaručeně potěšením pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes a překvapte své blízké skvělou večeří.

Suroviny

  • 500 g jelit
  • 500 g čerstvého chřestu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Jelita důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Chřest umyjte a oloupejte tvrdou vnější slupku. Nakrájejte jej na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  4. Do hrnce vlijte olej a rozehřejte jej. Přidejte cibuli a česnek a na středním ohni smažte dozlatova.
  5. Přidejte jelita a chřest. Osolte a opepřete dle chuti.
  6. Podlijte trochou vody a nechte vařit asi 30 minut, dokud nejsou jelita měkká.
  7. Po dokončení vaření můžete podávat s chlebem nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *