13. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Chickpea curry s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Chickpea curry s kokosovým mlékem je lahodný veganský recept, který vás dostane svou výbornou chutí a jednoduchostí přípravy. V tomto receptu se spojují chutné cizrny s exotickým kokosovým mlékem a aromatickými kořením, jako je kari, kurkuma a zázvor. Tento bio jídlo je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně nebo pro všechny, kdo se chtějí ponořit do nových chutí. Připravte si tento rychlý a zdravý recept na večeři a nechte se unést vůní a chuťovým zážitkem tohoto lahodného a sytého jídla.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a osušená
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 zázvorový kořen (cca 2 cm), nastrouhaný
  • 1 paprika, nakrájená na plátky
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 2 lžíce červeného kari koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli, česnek a zázvor. Smažte je na středním ohni asi 5 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
  2. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření propařilo.
  3. Přidejte papriku a cizrnu a opět promíchejte.
  4. Zalijte směs kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte s rýží nebo naan chlebem a užijte si chutný a zdravý chickpea curry!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *