13. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Chickpea curry s kokosovým mlékem je lahodný veganský recept, který vás dostane svou výbornou chutí a jednoduchostí přípravy. V tomto receptu se spojují chutné cizrny s exotickým kokosovým mlékem a aromatickými kořením, jako je kari, kurkuma a zázvor. Tento bio jídlo je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně nebo pro všechny, kdo se chtějí ponořit do nových chutí. Připravte si tento rychlý a zdravý recept na večeři a nechte se unést vůní a chuťovým zážitkem tohoto lahodného a sytého jídla.
Suroviny
- 1 plechovka cizrny (400 g), opláchnutá a osušená
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 zázvorový kořen (cca 2 cm), nastrouhaný
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli, česnek a zázvor. Smažte je na středním ohni asi 5 minut, nebo dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření propařilo.
- Přidejte papriku a cizrnu a opět promíchejte.
- Zalijte směs kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a užijte si chutný a zdravý chickpea curry!