12. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korma kuře s kokosem.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li připravit chutný a exotický pokrm, vyzkoušejte recept na kormu s kuřecím masem a kokosem. Tento tradiční indický recept nabízí sladký a krémový kokosový základ, který zjemní chuť kuřecího masa. Pokud milujete výrazné koření, tento recept je pro vás. Připravte si kormu s kuřecím masem a kokosem a užijte si autentickou indickou kuchyni u vás doma.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kosti nebo prsa)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumu
  • sůl dle chuti
  • 400 ml kokosového mléka
  • šťáva z 1 citronu
  • na ozdobu: koriandr nebo petrželka

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a cibuli a česnek nasekejte.
  2. Na pánvi nebo v hrnci s vysokým okrajem zahřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kari koření, mletý koriandr, kurkumu a sůl. Promíchejte a osmažte koření asi minutu, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
  5. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut, dokud se maso nezměkne.
  6. Přidejte šťávu z citronu a promíchejte.
  7. Servírujte s rýží nebo plackami naan. Ozdobte nasekaným koriandrem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *