12. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká tajine s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Marocká tajine s kuřecím masem je klasickým marockým pokrmem plným exotických chutí a vůní. Tato lahodná tajine je připravena s kousky šťavnatého kuřecího masa, které se dusí s lahodnými orientálními bylinkami, kořením a zeleninou. Výsledkem je chutný a aromatický pokrm, který vás přenese do světa tajemných marockých trhů. Nejenže je marocká tajine s kuřecím masem zdravá a vyvážená, ale také je jednoduchá k přípravě. Díky jejímu bohatému chuti a vůni se stane hlavním vyvrcholením vašeho jídelníčku.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (stehna nebo prsa)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 rajče
  • 100 g sušených švestek
  • 100 g oliv (pokud se líbí)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájené na menší kousky osolte, opepřete a nechte odležet.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek rozmačkejte nebo nakrájejte na jemno.
  3. Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajče umyjte a nakrájejte také na plátky.
  4. V hrnci nebo tajinu zahřejte olivový olej a osmažte na něm kuřecí maso, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte cibuli, česnek a všechny koření (papriku, kurkumu, kmín a skořici) a smažte 2 minuty.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev, rajče, sušené švestky a olivy. Směs promíchejte.
  7. Pokud používáte tajin, přiklopte a nechte vařit na mírném ohni asi 45 minut, dokud se maso nepřipraví a zelenina zjemní.
  8. Pokud používáte hrnec, přeneste směs do pekáče, přiklopte a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Vařte asi 1 hodinu a 15 minut.
  9. Před podáváním posypte marockou tajinu nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *