11. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Kachní pečínka na medušce
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kachní pečínku na medušce? ⁤Naše dechberoucí kachní pečínka je smažená⁢ do zlatova, servírována na křehké medušce a dochucena lahodnou ⁢omáčkou. Vyzkoušejte tento‍ exkluzivní‍ recept a dopřejte si ‌neodolatelnou chuť kachního masa, které se snoubí s jemností medu ‍a pikantností omáčky. Vaše jídlo ‍bude nejen oslnivě‍ chutné, ale také dokonale vypadající na vašem talíři.

Suroviny

  • 4 kachní pečínky
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička hořčičného⁤ prášku
  • 1 ⁤lžíce oleje
  • 1/2 šálku vody
  • hrst mátových lístků (na ozdobu)

Postup

  1. Kachní pečínky omyjte a osušte ubrouskem.
  2. Pokapejte je‍ olejem, osolte a opepřete.
  3. V míse smíchejte med, sojovou​ omáčku, ⁣nastrouhaný zázvor, česnek a hořčičný prášek.
  4. Připravenou směsí​ potřete obě strany kachních pečínek.
  5. Pečínky nechte 30 minut marinovat.
  6. V‌ hluboké pánvi zahřejte olej a opatrně vložte pečínky.
  7. Smažte je‍ z obou stran dozlatova.
  8. Přidejte vodu a nechte pečínky dusit při ​nízké teplotě po dobu 15-20 ⁢minut, dokud nezměknou.
  9. Pečínky‍ podávejte se šťávou, která vznikla při dušení.
  10. Ozdobte roztrhanými mátovými ⁢lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *