11. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Vegetariánský quinoový salát.
zdroj: Recepty 24/7

Vegetariánský quinoový salát – zdravá a vydatná volba pro milovníky vegetariánské stravy. Tento recept kombinuje výživné quinoa semínko s čerstvou zeleninou a kořením, vytvářející chutný a osvěžující pokrm. Přidejte do svého jídelníčku novou dimenzi s tímto jednoduchým, ale nápaditým vegetariánským salátem.

Suroviny

  • 1 šálek quinoa
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 střední okurka, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika (červená, žlutá nebo zelená), nakrájená na kostičky
  • ½ červené cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • Čerstvá petrželka, nasekaná
  • Čerstvá máta, nasekaná
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili hořkou povrchovou vrstvu.
  2. V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu a přidejte quinou. Vařte podle pokynů na obalu quinoy, obvykle 15-20 minut, dokud není vařená a voda je vstřebána. Nechte vychladnout.
  3. V míse smíchejte nakrájenou okurku, papriku, červenou cibuli, rajče, petrželku a mátu.
  4. V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
  5. Přidejte vařenou quinou do misky se zeleninami a zalijte citronovou omáčkou. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  6. Podávejte ihned jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *