11. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s kari
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vyzkoušet zajímavou a chutnou kombinaci tradiční české kulajdy s exotickým kari? Připravte si náš recept na Kulajdu s kari, která vás svým unikátním spojením příchutí jistě osloví. Navíc jsme pro vás připravili postup krok za krokem, abyste při přípravě neměli žádné problémy. Ponořte se do chuťového dobrodružství s naším receptem na Kulajdu s kari ještě dnes!

Kulajda s kari

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce oleje
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř dle chuti
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme kari koření a česnek a krátce restujeme.
  3. Ke směsi na pánvi přidáme vývar a uvaříme, dokud nezačne lehce vroucet. Poté přidáme uvařené brambory a vaříme ještě 5 minut.
  4. Vše rozmixujeme do hladké konzistence.
  5. Smetanu smícháme s vajíčky, přidáme do polévky a krátce povaříme.
  6. Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.
  7. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *