11. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi salát s hovězím
zdroj: Recepty 24/7

Korejský kimchi salát s hovězím je lahodný recept, který spojuje tradiční korejskou chuťovou paletu s výživnými ingrediencemi. Nasytný hovězí maso je perfektně doplněno křupavým zelím kimchi, které dodává pokrmu pikantní a osvěžující chuť. Tento salát je bohatý na vitamíny a minerály, které jsou pro tělo prospěšné. Překvapte své chuťové buňky tímto jedinečným korejským receptem a dopřejte si lahůdku plnou exotických chutí.

Suroviny:

  • 300 g hovězího masa (hovězí žebra nebo hovězí roštěnec)
  • 400 g zelí (bílé nebo červené)
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kimchi pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička červené papriky (optionálně)
  • lžíce sezamových semínek (na ozdobu)

Postup:

  1. Na začátku nakrájejte hovězí maso na tenké plátky a nechte odležet v kimchi pastě, sójové omáčce a rybí omáčce alespoň hodinu.
  2. V mezičase nakrájejte zelí, mrkev, cibuli a česnek na jemné nudličky nebo nastrouhejte. Můžete také použít struhadlo nebo mixér.
  3. Přidejte cukr, sůl, sezamový olej a červenou papriku (pokud chcete pikantní chuť) ke zelenině a dobře promíchejte.
  4. Vložte marinované hovězí maso na rozpálenou pánvi a smažte ho dozlatova. Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte dalších pár minut, dokud zelí nezměkne.
  5. Servírujte kimchi salát s hovězím na talíři a posypte sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *