11. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle alla carbonara.
zdroj: Recepty 24/7

Tagliatelle alla carbonara je tradiční italské jídlo, které se většinou ⁣připravuje s ⁢vaječnou směsí, sýrem pecorino romano, slaninou a čerstvě uvařenými tagliatelle těstovinami. Tento recept⁤ je plný bohatých a lahodných chutí, které vám určitě rozšíří ​obzory‌ v kuchyni. Udělejte ⁤si dovolenou ve vaší kuchyni a‌ vyzkoušejte tento skvělý recept na tagliatelle alla carbonara, který zaručeně ​potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 400 g tagliatelle
  • 200 g guanciale (italská slanina) nebo pancetta
  • 4 vajíčka
  • 100 g parmazán (ideálně sýr Pecorino Romano)
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl
  • Olivový ⁢olej

Postup

  1. Na sporáku přiveďte⁣ osolenou vodu k varu a v té ​době si připravte všechny suroviny.
  2. Na​ pánvi rozehřejte olivový olej ‌a osmahněte‌ na něm na drobno nakrájený ‌guanciale nebo ‌pancettu. Mělo by být ⁣křupavé, ale ⁤ne příliš propečené.
  3. V míse rozšlehejte⁣ vajíčka, přidejte nastrouhaný ⁣parmazán (nebo ‍Pecorino Romano) a čerstvě mletý pepř. Dobře promíchejte, ‌dokud nezískáte hladkou⁤ směs. ‍Případně můžete přidat trochu soli.
  4. Když je těsto uvařené „al dente“, sceďte ⁣ho, ale‍ nalijte si odstátou vodou (asi⁤ půl hrníčku). Tím získáte tekutinu, kterou přidáte ‍k vajíčkové směsi, aby ​zhoustla a vytvořila krémovitou omáčku.
  5. Do mísy s vajíčkovou směsí přisypejte⁤ uvařené‌ tagliatelle a promíchejte, aby se všechny‍ nudle skvěle obalily omáčkou⁢ a pečlivě ​se prohřály.
  6. Servírujte ihned a podávejte s dalším‍ parmezánem či Pecorino Romanem a čerstvě mletým pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *