11. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tradicni korma se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční korma se zeleninou je vynikající indické jídlo, které spojuje bohaté koření s čerstvou zeleninou. Tento recept vám umožní připravit si tento lahodný veganský pokrm přímo u vás doma. Kombinace zdravých zelenin jako jsou brambory, brokolice, mrkev a hrášek s kořením jako je kurkuma, koriandr a kardamom vytváří bohatou a sladce pikantní chuť. Recept je velmi jednoduchý a snadno se přizpůsobí vašim individuálním představám o chuti a preferencím. Berte na vědomí, že tradiční korma se zeleninou je často podáván s rýží nebo naan chlebem. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou indickou kuchyni přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce korma koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 300 g směsi zeleniny (mrkev, hrášek, květák)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujeme do zezlátnutí.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, korma koření, kurkumu, kmín, skořici a koriandr. Dobře promícháme a chvíli podusíme, aby se zelenina dobře propojila s kořením.
  4. Přidáme směs zeleniny a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená.
  5. Povaříme do měkka a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Před podáváním vmícháme smetanu ke šlehání a krátce ještě prohřejeme.
  7. Pokrm podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *