11. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí pečeně se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte‍ skvělý⁤ recept na hovězí pečeni‍ se zelím? ‍Naše verze je právě‌ to, co potřebujete! Vychutnejte si tenké plátky šťavnaté a jemné hovězí pečeně, která⁢ se dokonale snoubí s chutným a křupavým zelím. Tento tradiční český pokrm potěší každého milovníka masitých jídel. Nechte se ‌inspirovat naší jednoduchou a přitom lahodnou recepturou a připravte si váš vlastní kulinářský zážitek doma. Překvapte⁢ své blízké ⁢výborně uvařeným hovězím⁢ masem a připravte si vydatnou a výživnou večeři. Náš recept na hovězí ‍pečeni se zelím Vás přesvědčí, že domácí jídlo nikdy nezklame!

Suroviny

  • 1 kg ‍hovězího masa⁢ (plec nebo roštěnec)
  • 1 hlávek zelí
  • 2 cibule
  • 3 stroužky‌ česneku
  • 500 ml vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na menší ‍kousky.
  2. Cibule‍ oloupejte a nakrájejte na⁣ kolečka.
  3. Zelí ⁣očistěte, ⁣nastrouhejte a osolte. Nechte chvilku odležet.
  4. Na pánvi rozpusťte ‌sádlo a⁢ osmahněte na něm‍ cibuli a ⁣česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte nakrájené‌ maso a opékejte z ⁤každé ‌strany, dokud nezezelená.
  6. Po chvíli‌ přidejte nastrouhané ⁣zelí, cukr a kmín. Promíchejte a‌ smažte spolu asi 5 minut.
  7. Zalijte‌ vývarem a přikryjte pokličkou. Nechte dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  8. Před podáváním dochuťte‌ solí a pepřem dle chuti.
  9. Podávejte s knedlíky‍ nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *