10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kuře po provençálsku s vůní čerstvých bylinek a aromatickými zeleninou. Vyprážený křupavý kuřecí kousek je podáván s omáčkou plnou lahodných příchutí. Tento pokrm je snadno připravitelný a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g rajčat
- 250 ml vývar
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a necháme je lehce zesklovatět.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a smažíme je z obou stran dozlatova.
- Přidáme rajčata, vývar a oregano.
- Za stálého míchání vaříme kuře přibližně 30 minut nebo dokud maso není měkké a šťáva z redukuje.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Servírujeme kuře po provençálsku s rýží nebo pečivem.