10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře po provençálsku
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kuře po provençálsku s vůní čerstvých bylinek a aromatickými zeleninou. Vyprážený křupavý kuřecí kousek je podáván s omáčkou plnou lahodných příchutí. Tento pokrm je snadno připravitelný a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g rajčat
  • 250 ml vývar
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a necháme je lehce zesklovatět.
  3. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a smažíme je z obou stran dozlatova.
  4. Přidáme rajčata, vývar a oregano.
  5. Za stálého míchání vaříme kuře přibližně 30 minut nebo dokud maso není měkké a šťáva z redukuje.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  7. Servírujeme kuře po provençálsku s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *