10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Zeleninový ragú s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninový ragú s bylinkami je lahodný a zdravý recept plný čerstvé zeleniny a aromatických bylinek. Tento jednoduchý vegetariánský pokrm je vhodný pro každého, kdo si chce dopřát chutný a vyvážený oběd či večeři. Zeleninové ragú je přípraveno z různých druhů sezonní zeleniny, jako je mrkev, celer, cuketa a rajčata, které jsou směsí vařené do měkkosti a oživené čerstvými bylinkami, jako je tymián, rozmarýn a petržel. Tento recept je bohatý na vitamíny, antioxidanty a vlákninu, a přesto nízkokalorický. Nasyťte se a překvapte své chuťové buňky s tímto chutným zeleninovým ragú s bylinkami!

Suroviny

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • bylinky (můžete použít bazalku, tymián, oregano či petržel)

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte na nudličky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer, papriky a cukety. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Podlijte vývarem a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte oloupané a nakrájené rajčata a vařte ještě několik minut.
  5. Přidejte nasekané bylinky a promíchejte.
  6. Ragú podávejte se zeleninovými noodels, rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *