10. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasická italská pizza.
zdroj: Recepty 24/7

Klasická italská pizza je oblíbeným jídlem po celém světě. Tento recept vás naučí, jak připravit autentickou italskou pizzu přímo z pohodlí vaší kuchyně. Používá se tenké křehké těsto, které je poté pokryto bohatou rajčatovou omáčkou a oblíbenými ingrediencemi, jako jsou mozzarella sýr, plátky salámu a čerstvé bylinky. Tento lahodný recept na klasickou italskou pizzu se stane vaším oblíbeným jídlem pro večeři s rodinou a přáteli.

Suroviny

  • 300 g pšeničné mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 ml vlažné vody
  • 200 g mozzarelly
  • 6 lžic rajčatové omáčky
  • 100 g salámu
  • 50 g šunky
  • olivy, oregano, bazalka (dle chuti)

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, droždí a sůl.
  2. Přidejte olivový olej a postupně přilévejte vodu. Vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto nechte kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.
  4. Na pomoučené válci rozválejte těsto na dortový tvar a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
  6. Nakrájejte mozarellu, salám a šunku na plátky a rovnoměrně je rozložte na pizzu.
  7. Přidejte olivy a posypte oreganem a bazalkou.
  8. Upečte pizzu v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, nebo dokud je těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  9. Hotovou pizzu podávejte ihned a případně můžete přidat čerstvou bazalku nebo olivový olej.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *