10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse à la Provence.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse à la Provence je tradiční provensálský pokrm, který si zamilují milovníci mořských plodů. Tato bohatá rybí polévka je vyrobená z čerstvých ryb, jako je mořský vlk, tuňák nebo mořský kapr, spolu s aromatickými bylinkami a zeleninou. Připravená s láskou a úsilím, tato autentická provensálská specialita je skvělým gastronomickým zážitkem, který vás přenese do slunného jižního Francie. Následujte tento recept a ochutnejte neodolatelné chutě Středomoří v pohodlí vašeho domova!

Bouillabaisse à la Provence

Suroviny

  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg filetů z bílé ryby (např. treska, platýs)
  • 500 g mořských plodů (např. krevety, mušle)
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 hrst čerstvého pažitky
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička provensálského koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, fenyklová semínka a provensálské koření. Promícháme a chvíli podusíme, než se všechny přísady propojí.
  3. Přidáme loupaná rajčata a směs necháme asi 5 minut vařit.
  4. Přilijeme rybí vývar a necháme vařit přibližně 15 minut. Pak přidáme mořské plody a vaříme dalších 5 minut.
  5. Na závěr přidáme na kousky nakrájené rybí filety a necháme vařit, dokud se ryba nedokonale uvaří.
  6. Před podáváním dozdobíme nasekaným pažitkou a podáváme s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *