10. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento výborný recept na hamburger s karamelizovanou cibulí ti přinese neodolatelnou kombinaci chuti a textury. Kvalitní hovězí maso, opékací houska a sladká, karamelizovaná cibule tvoří dokonalé trio, které se snoubí v jednom skvělém sendviči. Přidej omáčku, sýr a další oblíbené ingredience a vytvoř si svůj vlastní dokonalý hamburger. Vyzkoušej tento recept a rázem zapomen na hamburger z fast foodu!
Suroviny
- 600 g mletého hovězího masa
- 1 cibule (na plátky)
- 4 plátky sýra
- 4 plátky rajčat
- 4 listy salátu
- 4 hamburgerové housky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička kečupu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibulové plátky. Smažte je na středním ohni asi 10 minut, dokud se nezačnou karamelizovat.
- Přidejte cukr a smažte ještě dalších 5 minut, dokud cibule nezíská krásně zlatou barvu. Odstavte z tepla a nechte stranou.
- Mleté maso důkladně promíchejte s hořčicí, kečupem, solí a pepřem.
- Formujte z masa placky a opékajte je na grilu nebo v pánvi, dokud nejsou z obou stran dobře propečené.
- Použijte sýr, který již na vrch plátku masa a nechte ho rozpustit.
- Housky rozkrojte a opečte je na grilu nebo na pánvi.
- Na spodní část housky dejte plátek rajčete a list salátu. Na něj přidejte placku s rozpuštěným sýrem.
- Přidejte karamelizovanou cibuli a zakryjte druhou polovinou housky.
- Váš hamburger s karamelizovanou cibulí je připraven k podávání. Dobrou chuť!