10. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hamburger s karamelizovanou cibulí.
zdroj: Recepty 24/7

Tento výborný recept na hamburger s karamelizovanou cibulí ti přinese neodolatelnou kombinaci chuti a textury. Kvalitní hovězí maso, opékací houska a sladká, karamelizovaná cibule tvoří dokonalé trio, které se snoubí v jednom skvělém sendviči. Přidej omáčku, sýr a další oblíbené ingredience a vytvoř si svůj vlastní dokonalý hamburger. Vyzkoušej tento recept a rázem zapomen na hamburger z fast foodu!

Suroviny

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule (na plátky)
  • 4 plátky sýra
  • 4 plátky rajčat
  • 4 listy salátu
  • 4 hamburgerové housky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička kečupu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibulové plátky. Smažte je na středním ohni asi 10 minut, dokud se nezačnou karamelizovat.
  2. Přidejte cukr a smažte ještě dalších 5 minut, dokud cibule nezíská krásně zlatou barvu. Odstavte z tepla a nechte stranou.
  3. Mleté maso důkladně promíchejte s hořčicí, kečupem, solí a pepřem.
  4. Formujte z masa placky a opékajte je na grilu nebo v pánvi, dokud nejsou z obou stran dobře propečené.
  5. Použijte sýr, který již na vrch plátku masa a nechte ho rozpustit.
  6. Housky rozkrojte a opečte je na grilu nebo na pánvi.
  7. Na spodní část housky dejte plátek rajčete a list salátu. Na něj přidejte placku s rozpuštěným sýrem.
  8. Přidejte karamelizovanou cibuli a zakryjte druhou polovinou housky.
  9. Váš hamburger s karamelizovanou cibulí je připraven k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *