10. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Římské těstoviny amatriciana
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte autentický italský recept na Římské těstoviny amatriciana. Sýtné těstoviny smíchané s lahodnou ústřicovou omáčkou, kousky slaniny, cibulí a rajčaty vytvářejí neodolatelnou chuťovou symfonii. Zažijte chuť Itálie přímo ve své kuchyni s tímto jednoduchým a chutným receptem amatriciana. S hlavním úderem rajčat, slaniny a bylinek to určitě stojí za vyzkoušení!“.

Suroviny

  • 400 g těstovin
  • 200 g guanciale (italská slanina)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g rajčat v plechovce (oloupaná a nasekaná)
  • 100 ml bílého vína
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky červeného pepře
  • Soľ a černý pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • Sýr Pecorino Romano na posypání

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji osmažte guanciale, dokud nezíská křupavou konzistenci.
  2. Přidejte cibuli a česnek a za mírného ohřevu smažte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rajčata, bílé víno, oregano a červený pepř. Povařte a poté na mírném ohni vařte asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. V mezičase uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente.
  5. Sceděte těstoviny a přidejte je do omáčky. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila na těstoviny.
  6. Servírujte horké a posypte štědrou porcí nastrouhaného sýru Pecorino Romano.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *