10. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Farmařská polévka: Naučte se připravit výbornou farmářskou polévku s čerstvými zeleninovými ingrediencemi. Tato jednoduchá a chutná polévka je plná lahodných chutí, které vycházejí z čerstvých farmářských potravin. Vyzkoušejte tento recept a užijte si bohatou chuťovou paletu farmy přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 500 g brambor
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 200 g ředkviček
- 200 g hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce majoránky
- 2 lžíce petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory, cibule, mrkev a ředkvičky oloupejte a nasekejte na menší kousky.
- Do hrnce přidejte olej a zahřejte ho. Přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.
- Přidejte brambory a mrkev a restujte pár minut.
- Přidejte ředkvičky, hrášek, majoránku, petrželku a promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí brambor.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.