9. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyrobte si domácí těstoviny s lahodnou rajčatovou omáčkou. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit svěží a chutné těstoviny přímo z vaší kuchyně. Začněte tím, že si vypracujete těsto z čerstvé mouky a vajec. Poté těsto rozválejte a nakrájejte na plátky, které vařte ve vroucí vodě. Zatímco se vaše těstoviny vaří, připravte si bohatou rajčatovou omáčku z čerstvých rajčat, cibule, česneku a bylinek. Nezapomeňte omáčku dochutit solí a pepřem podle svého gusta. Nakonec stačí jenom smíchat těstoviny s omáčkou a můžete si vychutnat skvělé jídlo plné čerstvých přísad. Vyzkoušejte tento recept na domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou a překvapte svého okolí svou kulinářskou dovedností.
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- 400 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Nejprve vypracujte těsto na těstoviny. Mouku smíchejte s vejci a přidejte špetku soli. Vypracujte těsto, které necháme odležet alespoň 30 minut.
- Mezitím připravte omáčku. Rajčata zbavte slupky a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Orestujte je dozlatova.
- Přidejte rajčata, cukr a osolte a opepřete podle chuti. Vařte omáčku přibližně 15 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Zatímco se omáčka vaří, těsto rozválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Pokud nemáte váleček na těsto, můžete ho rozválet i válcem od těsta.
- Těsto nakrájejte na široké nudle podle vašeho přání. Těstoviny vhoďte do osoleného vroucího vody a vařte asi 3-4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Scedíme je a necháme okapat.
- K uvařeným těstovinám přidejte rajčatovou omáčku a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvým bazalkovým listem.