9. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si výborný kuřecí ragú s lahodnou bylinkovou omáčkou. Tento recept vám nabídne dokonalou kombinaci šťavnatého kuřecího masa a aromatických bylin, které dodají jídlu extra chuť. S ražným chlebem nebo těstovinami se jedná o vynikající hlavní chod pro rodinné večeře nebo oslavy. Sledujte tento snadný recept a vydejte se na cestu gastronomického zážitku.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 400 g rajčatového pyré
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kousky nakrájené kuřecí prsa a osmahněte je z obou stran do hnědé barvy.
- Přidejte nadrobno nakrájený česnek a pokrájenou papriku a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rajčatové pyré, oregano, tymián a bazalku.
- Osolte a opepřete dle chuti.
- Nechejte omáčku vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Servírujte kuřecí ragú s těstovinami nebo rýží.