9. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Naše lahodné kuřecí empanadas s avokádovým dipem jsou perfektní svačinou nebo lehkým obědem. Zvláště oblíbené u milovníků mexické kuchyně, tyto křehké pečené taštičky jsou plné šťavnatého kuřecího masa, zeleniny a koření, které se krásně doplňuje s jemným a osvěžujícím avokádovým dipem. Udělejte si radost tímto jednoduchým, ale bohatým na chuť receptem a připravte si domácí empanadas s vynikajícím avokádovým dipem ještě dnes!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (na kosti)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 paprika (nakrájená na kostičky)
- 1 pórek (nasekaný)
- 200 g kukuřice (odcezené)
- 200 g fazolí (odcezené)
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce (rozšlehané)
Postup:
- Ve velkém hrnci vařte kuřecí maso na kosti, cibuli a česnek ve vody dokud maso nezměkne.
- V druhém hrnci osmahněte pórek, papriku, kukuřici a fazole.
- Přidejte vařené kuřecí maso (bez kostí) a koření (papriku, koriandr, kmín, kurkumu, sůl a pepř) a promíchejte.
- Rozdělte listové těsto na menší štěstky.
- Na každý kousek těsta dejte lžíce z připravené směsi a složte na půl, aby vznikla poloměsíční empanada.
- Okraje empanadas uzavřete pomocí vidličky.
- Vejcem potřete empanadas z obou stran.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.