9. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s avokádovým dipem.
zdroj: Recepty 24/7

Naše lahodné kuřecí empanadas s avokádovým dipem jsou perfektní svačinou nebo lehkým obědem. Zvláště oblíbené u milovníků mexické kuchyně, tyto křehké pečené taštičky jsou plné šťavnatého kuřecího masa, zeleniny a koření, které se krásně doplňuje s jemným a osvěžujícím avokádovým dipem. Udělejte si radost tímto jednoduchým, ale bohatým na chuť receptem a připravte si domácí empanadas s vynikajícím avokádovým dipem ještě dnes!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (na kosti)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1 paprika (nakrájená na kostičky)
  • 1 pórek (nasekaný)
  • 200 g kukuřice (odcezené)
  • 200 g fazolí (odcezené)
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce (rozšlehané)

Postup:

  1. Ve velkém hrnci vařte kuřecí maso na kosti, cibuli a česnek ve vody dokud maso nezměkne.
  2. V druhém hrnci osmahněte pórek, papriku, kukuřici a fazole.
  3. Přidejte vařené kuřecí maso (bez kostí) a koření (papriku, koriandr, kmín, kurkumu, sůl a pepř) a promíchejte.
  4. Rozdělte listové těsto na menší štěstky.
  5. Na každý kousek těsta dejte lžíce z připravené směsi a složte na půl, aby vznikla poloměsíční empanada.
  6. Okraje empanadas uzavřete pomocí vidličky.
  7. Vejcem potřete empanadas z obou stran.
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *