9. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Talíř s bruschettou
zdroj: Recepty 24/7

Talíř s bruschettou je lahodný a jednoduchý pokrm, který vás okouzlí svou chutí. Tato italská specialita se skládá z křupavých plátků pečiva posypaných česnekem a pokrytých šťavnatými rajčaty, bazalkou a olivovým olejem. Dopřejte si tento snadno připravitelný pokrm plný čerstvosti a lahodných kombinací. Vyzkoušejte náš recept na talíř s bruschettou a užijte si fantastický zážitek plný italského šarmu!

Suroviny

  • 1 bageta (větší)
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • bazalkové lístky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Bagetu nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1-2 cm.
  2. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na malé kostičky.
  3. Do mísy dejte nakrájená rajčata, prolisované česnekové stroužky, nasekané bazalkové lístky, sůl, pepř a trochu extra panenského olivového oleje. Vše dobře promíchejte.
  4. Na pánev si nastrahejte trochu extra panenského olivového oleje a nechte rozpálit.
  5. Plátky bagety na obou stranách růžově opečte.
  6. Hotové opečené plátky bagety vyjměte z pánve a nechte vychladnout.
  7. Na vychlazené opečené plátky bagety naneste připravenou směs z rajčat.
  8. Talíř s bruschettou je hotový a můžete servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *