9. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Talíř s bruschettou je lahodný a jednoduchý pokrm, který vás okouzlí svou chutí. Tato italská specialita se skládá z křupavých plátků pečiva posypaných česnekem a pokrytých šťavnatými rajčaty, bazalkou a olivovým olejem. Dopřejte si tento snadno připravitelný pokrm plný čerstvosti a lahodných kombinací. Vyzkoušejte náš recept na talíř s bruschettou a užijte si fantastický zážitek plný italského šarmu!
Suroviny
- 1 bageta (větší)
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- extra panenský olivový olej
- bazalkové lístky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Bagetu nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1-2 cm.
- Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na malé kostičky.
- Do mísy dejte nakrájená rajčata, prolisované česnekové stroužky, nasekané bazalkové lístky, sůl, pepř a trochu extra panenského olivového oleje. Vše dobře promíchejte.
- Na pánev si nastrahejte trochu extra panenského olivového oleje a nechte rozpálit.
- Plátky bagety na obou stranách růžově opečte.
- Hotové opečené plátky bagety vyjměte z pánve a nechte vychladnout.
- Na vychlazené opečené plátky bagety naneste připravenou směs z rajčat.
- Talíř s bruschettou je hotový a můžete servírovat.