9. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Marocká fazolová polévka s kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

⁤Marocká fazolová polévka ⁣s kozím sýrem je chutný a výživný recept, který vám​ přinese ⁢bohatou ​ochutnávku tradiční ​marocké kuchyně. Tato polévka⁣ je připravena z⁤ bílých fazolí,‌ zeleniny, exotických ⁢koření a dochucena pikantním kozím sýrem. Příprava ‍je jednoduchá a rychlá,‌ což dělá z​ této polévky⁣ skvělou volbu pro rychlý⁢ a ⁤zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte ​tento zajímavý recept‌ a ​dopřejte si pořádnou ‍porci teplé a aromatické polévky plné lahodných chutí.

Suroviny

  • 250‌ g fazolí⁢ (např.⁢ cizrna, adzuki, meruňkové fazole)
  • 1 cibule, nasekaná ‌na‌ drobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 l zeleninového⁤ vývaru
  • 2 lžíce ⁢olivového oleje
  • 1⁢ lžička mletého⁤ koriandru
  • 1 lžička mletého ​kmínu
  • 1 lžička mleté ​papriky
  • ½ ⁣lžičky ​červeného pepře
  • 1 ⁢citron, šťáva i kůra
  • 100 g kozího sýra, pokrájeného na kostky
  • sůl a pepř ⁢podle chuti
  • čerstvé ​bylinky ⁢na‍ ozdobu (např. petrželka, ‍koriandr)

Postup

  1. Fazole namočte ‌do vody a nechte přes noc odstát. ‍Poté je sceďte.
  2. V hrnci zahřejte​ olivový ​olej,‌ přidejte nasekanou cibuli a rozdrcený ​česnek. Restujte,‍ dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte namočené fazole, koriandr, ‌kmín, papriku a červený ⁢pepř. Promíchejte a restujte asi 2 minuty.
  4. Nalijte​ zeleninový vývar a přiveďte k varu. ‌Poté ⁢snižte‍ teplotu, přikryjte hrnec a vařte⁢ fazole asi 45 minut,‌ dokud nezměknou.
  5. Zatím​ si připravte kozí sýr na pokrájení na kostky.
  6. Po uvaření fazolí rozmixujte‍ polévku do ‍hladké konzistence pomocí ​mixéru nebo tyčového mixéru.
  7. Přidejte šťávu i ⁣kůru z citronu a promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte ⁣solí a pepřem.
  8. Servírujte⁤ polévku ⁣do misek a do ‍každé⁤ misky přidejte kousky kozího sýra. Posypte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *