8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Těstovinový salát s pestem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí osvěžujícího a lahodného těstovinového salátu s pestem. Tato jednoduchá a zdravá specialita je plná sytých barev a lahodné kombinace těstovin, čerstvé zeleniny a intenzivního pesta. Vychutnejte si skvělou snídani, oběd nebo večeři, která je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Připravte si a vychutnejte si salát, který vás okamžitě přenesě do slunného Středomoří.

Suroviny:

  • 250 g těstovin
  • 100 g cherry rajčat, rozpolovena
  • 50 g černých oliv, nakrájených na plátky
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 50 g piniových oříšků, opečených
  • 1/2 šálku baziliky
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V osolené vroucí vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Pokud je hotové, sceděte je a nechte je vychladnout.
  2. Ve velké míse smíchejte těstoviny s cherry rajčaty, olivami, parmazánem a piniovými oříšky.
  3. V mixéru rozmixujte baziliku, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou omáčku.
  4. Zakápněte těstovinový salát připraveným pestem a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Podávejte ihned nebo nechte vychladnout v lednici a podávejte jako studený salát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *