8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí osvěžujícího a lahodného těstovinového salátu s pestem. Tato jednoduchá a zdravá specialita je plná sytých barev a lahodné kombinace těstovin, čerstvé zeleniny a intenzivního pesta. Vychutnejte si skvělou snídani, oběd nebo večeři, která je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Připravte si a vychutnejte si salát, který vás okamžitě přenesě do slunného Středomoří.
Suroviny:
- 250 g těstovin
- 100 g cherry rajčat, rozpolovena
- 50 g černých oliv, nakrájených na plátky
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- 50 g piniových oříšků, opečených
- 1/2 šálku baziliky
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V osolené vroucí vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Pokud je hotové, sceděte je a nechte je vychladnout.
- Ve velké míse smíchejte těstoviny s cherry rajčaty, olivami, parmazánem a piniovými oříšky.
- V mixéru rozmixujte baziliku, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou omáčku.
- Zakápněte těstovinový salát připraveným pestem a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Podávejte ihned nebo nechte vychladnout v lednici a podávejte jako studený salát.