8. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Recept na přípravu lahodného jídla bych nazval „Krkovička vínem andělků – Skvělá kombinace křehkého kuřecího masa a svěžího vína“. Tento recept vás příjemně překvapí svojí jednoduchostí a vynikajícím chuťovým zážitkem. Křehká a šťavnatá kuřecí krkovička se perfektně snoubí s vínem, přidávajícím jídlu jemnou a pikantní chuť. Připravit tento pokrm je opravdu snadné a rychlé, takže si můžete vychutnat skvělou večeři během chvíle. Naše podrobné a srozumitelné instrukce vám pomohou k dokonalému výsledku, který si zamilujete. Vyzkoušejte tento recept na „Krkovičku vínem andělků“ a dopřejte si unikátní gastronomický zážitek plný chutí!
Suroviny
- 4 krkovičky (kuřecí nebo vepřové)
- 200 ml bílého vína
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme krkovičky. Osolíme je a opepříme z obou stran. Necháme je okořeněné asi 10 minut odpočinout.
- Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme krkovičky a opékáme je z obou stran, dokud nezezlatí.
- Přidáme bílé víno, snížíme teplotu a krkovičky dusíme, dokud nejsou měkké a propečené.
- Hotovou krkovičku můžeme podávat s přílohou podle vlastního výběru, například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!