8. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na řízkový parmazán? Zde najdete krok za krokem návod, jak připravit tento oblíbený a chutný pokrm. S křupavým masem, sytou omáčkou a lahodným parmazánem se každý zaručeně rád ponoří do této lahůdky. S námi nezklamete! Sledujte náš recept na řízkový parmazán a připravte si ho i vy doma jednoduše a rychle. Vaše chuťové buňky budou v extázi!
Suroviny:
- 4 kuřecí řízky
- 100 g mouky
- 2 vejce
- 150 g strouhanki
- 100 g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme tři talíře. Na prvním talíři smícháme mouku s trochou soli a pepře.
- Na druhém talíři rozšleháme vejce.
- Na třetím talíři smícháme strouhanku s nastrouhaným parmezánem.
- Kuřecí řízky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je pomocí papírových ubrousků.
- Do každého řízku vpravíme předlýnek.
- Řízky osolíme a opepříme z obou stran.
- Kuřecí řízky nejdříve obalíme v mouce, poté ponoříme do rozšlehaného vejce a nakonec otřeme ve směsi strouhanky a parmezánu.
- V hluboké pánvi zahřejeme olej a smažíme řízky z obou stran dozlatova.
- Hotové řízky necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.