8. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s tahinou a olivovým olejem
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s tahinou a olivovým olejem je lahodný a zdravý recept, který vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí. Kombinace čerstvého cizrnuového pyré, pomerančové šťávy, olivového oleje a tahiny vytváří dokonale vyvážený chuťový zážitek. Tento hummus je skvělou volbou pro vegetariány, vegany nebo kterékoli milovníky občerstvujících a lahodných pokrmů. Připrava je navíc velmi jednoduchá a zabere vám jen pár minut. Vychutnejte si ho s čerstvým pečivem, grilovanou zeleninou nebo jako dip k vašim oblíbeným sušenkám. Zkuste tento recept a obohaťte svůj jídelníček o zdravou a chutnou alternativu.

Suroviny

  • 250 g cizrny (vařené nebo z plechovky)
  • 3 lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl a pepř dle chuti
  • kajenský pepř nebo mletá paprika (na ozdobu)

Postup

  1. V mixéru nebo food procesoru rozmixujte cizrnu dohladka.
  2. Přidejte tahini, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Mixujte dokud nezískáte hladkou pastu.
  3. Případně přidejte trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
  4. Přelijte do misky a pokapejte olivovým olejem. Pokud chcete, ozdobte kajenským pepřem nebo mletou paprikou.
  5. Hummus podávejte s křupavým pečivem, zeleninou nebo jako pomazánku k chlebu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *