8. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečená kachna s česnekem – lahodný recept plný chuti a aromatických vůní. Užijte si křupavou a šťavnatou kachnu, zaručený hitem na každé slavnostní tabuli. Dopřejte si jedinečný zážitek s tímto ohromujícím receptem na pečenou kachnu s přídavkem česneku, který dodává jedinečnou pikantnost. Připravte si nezapomenutelné rodinné jídlo, které uspokojí nejen chuťové pohárky, ale také oko. Získáte dokonalý výsledek díky jednoduchým krokům a tajemstvím, jak dosáhnout křupavé kůrky a šťavnatého masa. Nechte se překvapit a pojídejte tuto slavnostní delikatesu již dnes!
Suroviny:
- 1 kachna
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup:
- Kachnu důkladně omyjeme a osušíme.
- Nařízneme kůži na prsou kachny a vytvoříme malá kapsička.
- Stroužky česneku oloupeme a rozetřeme je se solí a pepřem v hmoždíři na pastu.
- Tuto pastu pak naplníme do kapsiček v kůži kachny.
- Kachnu posolíme a opepříme ze všech stran.
- Potravinovým provázkem převažujeme kachnu, aby se udržela ve tvaru během pečení.
- Kachnu pak položíme na pekáč a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C.
- Kachnu pečeme přibližně 2 hodiny, dokud nedosáhne vnitřní teploty kolem 75°C.
- Pravidelně kachnu během pečení obracíme a polevujeme jejím vlastním výpekem.
- Hotovou kachnu vyndáme z trouby, necháme ji chvilku odpočinout a poté podáváme.